Dating tips

Na het aanmelden bij de datingprogramma's zijn tips uiteraard erg handig. Op deze pagina hebben wij tips geplaatst die u goed kunt gebruiken bij het zoeken van leuke contacten. De tips op deze pagina zijn bedoeld voor het daten zelf. Kijk hier voor tips over veilig daten. Ben je ondertussen al ervaren in het online daten? Stuur dan zelf een tip via onze contactpagina.

Wees duidelijk

We hebben het al eerder gezegd: vul je profiel goed in! Het is wel zo handig om in te vullen waar je nou precies naar opzoek bent. Waar moet jouw geschikte partner aan voldoen? Zo is alles duidelijk voor andere daters en heb je het meest kans op een goede match!

Blijf beleefd

Wat vaak voorkomt in de wereld van digitaal daten is dat daters niet beleefd blijven en zich gaan opdringen. Doe dit niet, hier maak je geen vrienden mee. Wees altijd beleefd en respectvol. Hier kom je verst mee.

Apart emailadres

Nog een handige tip: maak een apart emailadres. Zo voorkom je dat alle reacties op jouw profiel tussen normale, prive mails terechtkomen. Goede gratis email diensten zijn Hotmail en Gmail. Gebruik in dit emailadres geen achternamen of iets dergelijks. Maak het adres volkomen anoniem.

Bereid je date voor

Als je eenmaal een date hebt, ga er dan niet heen met het idee dat alles wel los loopt. Bereid je voor. Bedenk waar je date in geinteresseerd is, verzin mogelijk gesprekstof. Zo valt er geen stilte en wordt het een stuk leuker.

Blijf eerlijk

Ga op je date of in je profiel absoluut niet liegen, dit kan een enorme afknapper zijn. Zo voorkom je latere teleurstellingen als de relatie gevorderd is.

Houd je profiel uptodate

Schrijf niet eenmalig teksten voor je persoonlijke profiel. Blijf de informatie veranderen of voeg extra informatie toe. Zo wordt het interessanter voor de andere. Sommige dating sites zorgen zelfs dat je profiel meer opvalt als de informatie regelmatig bijgewerkt wordt.

Antwoord niet te snel

Als je een email krijgt van een interessant persoon, beantwoord de mail dan niet te snel uit enthousiasme. Het gebeurt dan vaak genoeg dat er veel spelfouten gemaakt worden en niet goed nagedacht wordt over de inhoud van het bericht. Dit komt erg slordig over en kan de gedachte wekken dat je wanhopig opzoek bent naar een partner.

Richt je aandacht

Je kan je natuurlijk aanmelden op talloze dating sites. Zo vergroot je de kans op een date maar het heeft ook nadelen. Je gaat mensen door elkaar halen, stuurt oppevlakkerige mails, het kost je veel tijd en er komen veel berichten binnen. Het beste kan je je focussen op twee goede dating sites. Zo krijg je kwalitatief betere en leukere dates.

Een laatste handige tip is de volgende website eens te bekijken:
www.welkeonlinedatingsite.nl - Overzicht van alle datingsites Nederland en Belgiƫ